JAKTOMRÅDEN

SYDAFRIKA

North West erbjuder så mycket mera än bara ”The Big Five”. Det fantastiska djurlivet innefattar också en mängd mindre kända djur och ett stort spektrum av fåglar. Provinsen är rik på kulturella samhällen och byar, och bjuder på ett soligt året-runt-klimat.

Orange Free State är själva jordbrukscentrum i Sydafrika. Här finns också imponerande jaktområden. Grässlätterna söderut ger idealiska förutsättningar för stora hjordar av vanligt förekommande vilt, såsom svart gnu och springbock. Bergsryggarna och slätterna som är typiska för norra delen av Orange Free State, är hemvist för kudu, röd gnu, vit noshörning och buffel. Man kan också träffa på afrikansk vildkatt, zebra, elandantilop och vildhund.

Northern Province (tidigare Northern Transvaal) är mycket vegetationsrik och hem för en stor mängd olika arter vilda djur. Provinsen sträcker sig från tropiska Letaba Valley genom täta skogsbevuxna bergskedjor i Soutpansberg i norr till brända skogsslätter med förtrollande Baobabträd. De pittoreska städerna och byarna i området framhävs av den spektakulära, världskända Kruger National Park och många andra vackra och fängslande privata reservat. Regionen är ett område med urgamla skogar och majestätiska vattenfall.

ZIMBABWE

Under åren har Kudu Adventure Safaris byggt upp sitt rykte som en av de ledande jaktarrangörerna av storviltsjakt på bland annat "The Big Five" i Sydafrika och Zimbabwe. Vi erbjuder en rad storviltsjakter på allt från Elefant till Leopard.

Jaktområdena där Kudu Adventure Safaris erbjuder jakt ligger i sydöstra delen av Zimbabwe mellan Bulawayo och Gwayi med den södra gränsen mot Hwange National Park.